Recensies


Sandra Peters, Pevo Installaties Nederweert

De overtuiging dat je samen elk doel kunt bereiken”

“Ons bedrijf liep goed. Maar we hadden het idee dat er veel meer inzat. Een moeilijkheid hierbij was dat we niet iedereen op één lijn kregen. De verdienste van Berend is dat hij het gesprek met ons en met de medewerkers is aangegaan.
Op basis daarvan heeft hij een managementteam geformeerd; geen ja-knikkers, maar een klein groepje mensen dat samen de kar wil en kan trekken”.

“De onderlinge openheid is een belangrijke factor geweest in het proces. Plus het feit dat vrijwel alle neuzen in heel korte tijd één kant op wezen. Dat is absoluut de verdienste van Berend”.

“We komen wekelijks bij elkaar en bespreken dan alles. Daardoor ontstaat saamhorigheid en de overtuiging dat je samen elk doel kunt bereiken.
Het is niet dat alles lukt. Het is wel dat we meer dan ooit focussen op de kansen. Kansen zijn er elke dag, maar je moet ze wel zien en eraan trekken om ze te benutten. Die scherpte is bij ons stevig verbeterd, ook doordat we elkaar erop aan durven én willen spreken”.

“Al vrij snel na onze kennismaking noemde Berend twee getallen: voor omzet en voor winst. We hebben die doelen dat jaar ook daadwerkelijk gehaald!”


Stef Bloo, Claim Your Aim

“Succes begint met je eigen geloof er in”

“Eén van de kwaliteiten van Berend is dat hij heel snel een positieve en motiverende werksfeer creëert; zo ook binnen ons team. Tegelijkertijd laat hij zien dat positief denken de basis is van succes.
Mijn instelling was altijd al positief en optimistisch, maar Berend heeft mij en mijn collega’s laten inzien dat je uitkomsten met je gedachten kunt sturen”.

“Dat gaat een stap verder dan optimisme. Hij is constant scherp op twijfel en laat zien hoe je veel positiever met zaken kunt omgaan.
Niet alles wat we willen lukt, maar veel wel. En na een tegenvaller weten we dat er altijd nieuwe kansen komen en stoppen we juist daar weer al onze energie in”.

“Je moet er wel voor open staan. Indien je sceptisch bent en blijft, zal het niet gaan werken. Dat klopt dan wel weer met de theorie over het resoneren van gedachten. Denk je niet dat het gaat lukken? Dan lukt het waarschijnlijk ook niet. Maar als je beseft dat je vaak krijgt wat je verwacht, kun je een uitkomst dus ook de gewenste kant op sturen”.

“ls je twijfelt aan een offerte, ga je de opdracht ook niet krijgen’, is een uitspraak van Berend. Zijn verklaring? Met de offerte stuur je ook twijfel mee, als een soort bijlage. Degene die de offerte ontvangt, ontvangt ook de meegestuurde twijfel. Maar hij wil zekerheid en overtuiging. Conclusie? Je maakt een offerte met de overtuiging dat je de offerte krijgt. Je boekt de opdracht als het ware al in. Als je die zekerheid met je offerte meestuurt, is de kans groter dat je ‘ja’ te horen krijgt. Je gedachte is een bericht dat gaat ‘resoneren’ met de gedachten van anderen. Daardoor krijgt je gedachte versterking. Hoe meer mensen jouw overtuiging delen (‘die offerte wordt een opdracht’), hoe eerder je bereikt wat je wilt”.


Dirk van den Akker, directeur Fluidservice

“Weten dat je je doel bereikt, geeft rust”

“Voor een nuchter mens als ik, is het niet vanzelfsprekend om met Berend samen te werken. De resultaten spreken echter voor zich: het werk komt naar me toe. De stress neemt af. Er gebeurt wat je als ondernemer hoopt dat er gebeurt, zeg maar.
Natuurlijk moet ik er voor werken, niets gaat helemaal vanzelf. Berend heeft me laten inzien dat het goed komt als je ook gelooft dat het goed komt”.
Lees verder…

“Hij zorgt voor een positieve flow, energie. Dan gebeurt er iets bijzonders. De energie die hij losmaakt, ga je ook uitstralen. Er gebeuren dingen die je niet voor mogelijk houdt.
Een voorbeeld? In de eerste week van 2016 heb ik 10 prospects benaderd. Met alle tien kon ik direct een afspraak maken. Dat is een score van 100%! Uit die afspraken is veel werk gekomen. Daar krijg je dan weer een hoop energie van”.

“Berend zegt ’succes moet je gewoon inboeken. Leef in de wetenschap dat het succes behaald gaat worden. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil €…… (invullen)… omzet realiseren’.
Ik heb dat (ambitieuze) getal opgeschreven en op mijn computer geplakt. Ik sta er elke dag even bij stil en beeld me in dat het zo prettig is dat ik de omzet ga halen. Of ik dan eind december iets meer of minder heb behaald, boeit me niet eens zozeer. Ik werk er zonder spanning naar toe.
Als er eens een opdracht niet doorgaat (dat gebeurt ook), denk ik: ‘Ruimte voor andere dingen!’. Ik blijf niet hangen in tegenvallers. Dat is echt een verdienste van Berend: hij stimuleert de zakenman in mij en activeert mijn beste kwaliteiten. Ja, zijn inzet kost geld, maar is een investering met een prima rendement”.


Hanno Bek, Installatiebedrijf Bek

“Als je je doelen eenmaal duidelijk hebt, komen de kansen op je af”.

“Berend brengt energie mee. Plus kennis van zaken en eenvoud. Zijn motto: ‘Je moet je niet druk maken’. En als je je ergens druk over wilt maken, dan over de dingen die je wilt bereiken. Niet over wat niet goed gaat. Formuleer wat je wilt bereiken.
Sta daar elke dag even bij stil en maak er werk van. Als je dat doet, gaat de wereld voor je werken”.
Lees verder…

“Een voorbeeld? Op een goed moment deden we mee om een zeer grote opdracht. De concurrentie zat qua prijs dicht bij elkaar. De klant wilde nog wat afdingen. We konden dat echter niet missen, omdat we net bezig waren met de opbouw. ‘Niet moeilijk doen’, zei Berend, ‘vertel ze hoe het er voor staat”. Dat was inderdaad genoeg. De opdracht was voor ons, zonder verdere onderhandelingen”.

“Berend ziet scherp waar de kansen voor je bedrijf liggen en gelooft sterk in heldere doelen. Die moet je stellen, daar moet je in geloven. Hij straalt groot vertrouwen uit in een positieve afloop van het avontuur dat je samen aangaat. Als je je doelen eenmaal duidelijk hebt, komen de kansen op je af. Klinkt raar, maar is wel zo. Daardoor lijkt het dat alles vanzelf gaat als Berend er is. Het proes kwam pas op gang toen Berend bij ons binnenkwam. Hij heeft daar een goed verhaal over, gebaseerd op de Quantumtheorie, maar kan ik je niet navertellen. Misschien moet iedereen er ook gewoon zelf naar luisteren. Wat je er ook van vindt, over de effectiviteit heb ik geen enkele twijfel”.